Naast het geven van trainingen voert CPS uiteenlopende activiteiten uit, zoals:

Keep It Clean dayIMG_4409

In 2014 en 2015  heeft CPS in samenwerking met een aantal organisaties en haar vrijwilligers meegedaan aan het schoonmaken van een aantal straten in een acht wijken in Rotterdam.

Bespreken van taboe onderwerpen

vadergroepIn opdracht van SMN (Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders) en GGD Rotterdam heeft CPS een project uitgevoerd met betrekking tot aanpak van eergerelateerd geweld. Ook heeft de stichting overige taboe onderwerpen zoals homoseksualiteit en anti-homogeweld onder de Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar gemaakt.

Voor de dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving van de gemeente Rotterdam, heeft de stichting inspirerende bijeenkomsten met jongeren en de ouders georganiseerd met als thema: de pedagogische meerstemmigheid. Dit in samenwerking met dhr. I. El Hadioui (promovendus sociologie Erasmus Universiteit Rotterdam).

In Rotterdam heeft CPB een aantal bijeenkomsten georganiseerd voor de Marokkaanse gemeenschap voor bewustwording over huwelijksdwang. Voor meer informatie hierover wordt u verwezen naar het jaarverslag van 2013.

vadergroep

Workshop Universiteit van Utrecht

Een groepje masterstudenten van de Universiteit van Utrecht organiseerde op in december 2013 een middag voor alle studenten van de master Maatschappelijke Seminaar Univers. UterchtOpvoedingsvraagstukken over ouderschap en migratie. Abdelkader Salhi en Adel Koutet hebben een workshop gegeven over opvoedingsvraagstukken aan de hand van door stichting CPB ontwikkelde training Shabab (jeugd) van Nu. Een training voor ouders: hoe beter om te gaan met pubers in Nederland. Voor meer informatie over deze training zie verslag Opvoeden in Rotterdam

Lief en Leed

In de Lief en Leedweek van Opzoomer Mee in 2013, zijn er in totaal ruim 300 activiteiten georganiseerd door veel bewoners voor kwetsbare buurtgenoten zoals ouderen of zieken. CBP heeft in haar netwerk 42 activiteiten begeleid en gefaciliteerd. Een greep uit het aanbod: Lunch voor demente ouders en gehandi

capten; zieke ouderen bezoeken met een bloemetje en een fruitmand; oud en jong koppelen; wenskaarten maken/kopen en bij ouderen bezorgen; diner voor klanten van de stichting Pamijer e.d.

Berabelik 1Landelijke opvoedweek

In oktober 2014 is in heel Nederland de Week van de Opvoeding gehouden, met als thema Spelenderwijs. CPB heeft in opdracht van de gemeente Rotterdam 40 opvoedtafels georganiseerd. Zie voor meer informatie het jaarverslag 2014.

Sociaal Netwerkcafé De Prinsenhof (Leidschendam)

‘Vergroten sociale cohesie: wat kunt ú betekenen voor de jeugd?’
Op 24 november 2013 heeft Bureau ASK in samenwerking met stichting CPB en de gemeente Leidschendam-Voorburg twee workshops uitgevoerd. Aanwezig waren de medewerkers van lokale organisaties die actief zijn in de Prinsenhof en een aantal professionals zoals de politie. Het project ‘Gasten aan tafel’ is als één van de best   Workshop 1. gem. Leidschendam-voorburgpractices gepresenteerd. Aan de hand van de presentaties konden de deelnemers actief in interactie gaan met de projectleiding. Deelnemers wilden direct aan de slag met zo’n project binnen hun gemeente. Anderen hebben aangegeven dat ‘Gasten aan Tafel’ een van de mooiste projecten is,  die minimaal in de grote steden uitgevoerd dient te worden. De workshop is 2 keer gegeven. In totaal hebben 35 mensen aan deze workshop deelgenomen.