Is een initiatief om jongeren letterlijk aan tafel te krijgen bij maatschappelijk succesvolle Rotterdammers. De bestuurders, ondernemers en sporters praten met de jongeren over hun dromen en idealen, maar ook over hun ervaringen, gedrag, problemen en de oplossingen die zij voor ogen hebben.

DoelDSC_0087

Relaties tot stand brengen tussen mensen die het in Rotterdam gemaakt hebben en jongeren, om die te stimuleren en te ondersteunen bij hun (school)loopbaan, het veiliger maken van hun sociale omgeving door middel van vrijwilligerswerk en de inrichting van hun vrije tijd. Ook wordt binnen het programma kansen geboden om de ondernemerschapstalenten te ontwikkelen en deze daadwerkelijk praktisch te vertalen.

Doelgroep: Jongeren in de leeftijd van 15 t/m 27 jaar.

Wie doen er aan mee?

De rolmodellen zijn voornamelijk managers, bestuurders en directeuren die hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen. Zij willen de betrokkenheid van jongeren bij de stad stimuleren om Rotterdam veiliger te maken.

De gastheren- en vrouwen zijn ook bereid hun netwerk ter beschikking te stellen om de jongeren aan vrijwilligerswerk, stageplaatsen en misschien zelfs een baan te helpen.  Onder hen veel bekende Rotterdammers zoals Hans Vervat (oud-wethouder), Ahmed Aboutaleb (burgemeester), Ronald Wondolleck (Rotterdam Airport), Andre Jager (Directeur Humanitas), Dick Nonnekes (Rayon directeur ING bank) en nog veel anderen.

DSC_0083  103