Nieuwe Rotterdammers wegwijs maken in de stad

Buurtwerk, Stichting Attanmia en Vluchtelingenwerk Maasdelta voeren per 1 januari 2016 de stedelijke integratieopdracht ‘Basis op orde’ uit. Het samenwerkingsverband informeert nieuwe Rotterdammers over rechten en plichten, (ongeschreven) regels, omgangsvormen en het belang van het leren van de Nederlandse taal.

Om prettig te kunnen samenleven, is een gedeelde basis nodig. Als intermediair slaan wij de brug naar het bestaande taalaanbod in de stad, naar (sport)verenigingen, wijkrestaurants, de buren en buurtinitiatieven. In onze aanpak werken wij zoveel mogelijk met vrijwillige Rotterdammers die het leuk vinden om nieuwkomers wegwijs te maken in hun stad.

Flyer voorkant jpgggg

Deze vinden we in taal, rechten, plichten en omgangsvormen. Wij informeren de nieuwkomers over deze onderwerpen en leggen daarnaast de verbinding tussen nieuwe Rotterdammers en netwerken in de buurt. Want nieuwkomers die het lastig vinden om de basis op orde te krijgen, willen we naast voorlichting ook laten ervaren ‘hoe het zit’ in Rotterdam.

De opdracht ‘Basis op orde’ loopt twee jaar. Daarna kan de gemeente Rotterdam de opdracht nog twee keer met een jaar verlengen.

Wilt u als vrijwilliger een bijdrage leveren aan deze opdracht? Houd dan onze vrijwilligersvacatures in de gaten op:

www.attanmia.nl

www.buurtwerk.nl

www.vluchtelingenwerk.nl/maasdelta

flyer basis op orde attanmia